Nagyvilág

Két kiskorú gyalázta meg a palicsi kápolnát

Nemzeti és vallási gyűlölet szítása miatt tesz bűnvádi feljelentést a szabadkai rendőrség két kiskorú ellen, aki keddre virradó éjszaka meggyalázta Palicson a katolikus kiskápolnát - jelentette a Vajdaság Ma internetes hírportál.

Az Észak-Bácska központjának számító Szabadkához közvetlenül kapcsolódó patinás, Monarchia korabeli fürdőhelyen elkövetett szentséggyalázás – az elkövetők a szenteltvíztartóba végezték el a dolgukat – nem az első ilyen eset volt, s ezért a legnagyobb vajdasági magyar párt, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) felháborodott hangú nyilatkozatot adott ki.

Rámutatott arra, hogy Szabadkán és környékén – egy nemzetiségi összetételét tekintve különösen tarka, s ezért hangulatában érzékeny területen – megszaporodtak az ilyen jellegű atrocitások. A helyi rendőrség mindeddig egyetlen elkövetőt sem derített fel, s ez tovább feszíti az indulatokat, mert – mint Kasza József, a VMSZ elnöke egy keddi sajtóértekezleten rámutatott – ilyen helyzetben “mindenki a másikra mutogat, abban látja a bűnöst”. Ezért követelte a VMSZ közleménye, hogy a rendőrség a lehető leghamarabb derítse fel az elkövetőket.

A kedd délutánra előállított egyik gyanúsított, a 14 éves J. B. beismerő vallomást tett, hasonló korú társa, D. S. után pedig még kutat a rendőrség.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik