Nagyvilág

Tengeralattjáró ütközött tankhajóval az Arab-tengeren

Hétfő este összeütközött egy Los Angeles osztályú amerikai atommeghajtású tengeralattjáró és egy japán tankhajó az Arab-tengeren. A balesetben senki sem sérült meg, és nem történt olajszivárgás.

A közép-európai idő szerint 20.15 óra tájban történt balesetben feltehetően senki sem sérült meg. A Jiji japán sajtóügynökség úgy tudja, hogy nem keletkezett nagyobb kár, és a japán tankhajó kedden az Egyesült Arab Emírségek egyik kikötője felé tartott – közölte a japán külügyminisztérium szóvivője.

Washingtonban a Pentagon azt közölte, hogy az ütközés az Arab-félszigetet Irántól elválasztó Ormuzi-szorostól délre történt. A Kyodo japán hírügynökség jelentése szerint az amerikai tengeralattjáró Los Angeles osztályú atommeghajtású tengeralattjáró volt. Kevin Aandahl parancsnok a Bahreinben állomásozó 5. flottától megerősítette a baleset hírét, de további részleteket nem tudott közölni.

A Showa Shell Sekiyu japán olajtársaság tájékoztatása szerint az ütközésben érintett hajó a Kawasaki Kisen Ltd. által üzemeltetett Mogamigawa tankhajó volt, amely a Perzsa-öbölből tartott Szingapúrba 24 fős – nyolc japán és tizenhat Fülöp-szigeteki – legénységgel a fedélzetén.

A vállalat megerősítette, hogy a balesetben senki sem sérült meg, és nem történt olajszivárgás. 2001. februárjában egy amerikai tengeralattjáró japán halászhajóval ütközött a hawaii vizeken, a balesetben kilenc ember életét vesztette.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik