Nagyvilág

Majdnem katasztrófa ért egy török repülőgépet

Hajszál választotta el a katasztrófától az Onur Air török légitársaság egyik repülőgépét, amelyen felszállás után kinyílt a poggyásztér egyik csapóajtaja.

A Hürriyet című török napilap keddi számában közölt beszámoló szerint az MD88 típusú repülőgép, fedélzetén 134 utassal Isztambulból indult az Égei-tenger partján fekvő Izmir városba. Röviddel a felszállás után, amikor a repülőgép már 2000 méter magasságban volt, a gép farokrészén kinyílt egy csapóajtó, ezért a gép visszatért Isztambulba. Útközben a nyíláson keresztül egy poggyász a tengerbe zuhant, egy bőrönd pedig a kényszerleszállás közben a kifutópályára esett.

Ha a csapóajtó nagy repülési magasságban nyílt volna ki, az katasztrofális következményekkel járhatott volna a legénység és az utasok számára. A Hürriyet úgy tudja, hogy a kis híján végzetes eset még december 31-én történt.

Az Európai Unió több tagállama 2005-ben rövid időre megvonta a leszállási jogot az Onur Air magántulajdonú légitársaságtól, annak technikai hiányosságai miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik