Nagyvilág

15 év börtönt kapott a terrorista

Tizenöt év börtönbüntetéssel sújtotta a hamburgi tartományi felső bíróság a 2001-es amerikai terrorista merényleteket elkövető tettesek egyik segítőjét.

A német hatóságok által korábban már elítélt, később mégis szabadlábra helyezett marokkói származású Munir el-Motaszadek, akit a 2001. szeptember 11-i terrorcselekmények elkövetésében bűnrészesnek találtak, tizenöt év börtönbüntetést kapott.

A 31 éves el-Motaszadek az egyetlen olyan személy, akit Németországban ítéltek el a New-York-i és washingtoni terrortámadásokkal kapcsolatban. A marokkói férfit a 2005 augusztusában kiszabott hét évi börtönnél súlyosabb büntetéssel sújtották.


Motaszadek ügyében ez a harmadik ítélet, amely annak nyomán született, hogy tavaly novemberben a karlsruhei szövetségi bíróság újratárgyalást rendelt el. A karslruhei testület ugyanis egyértelműen bűnösnek mondta ki a marokkói származású Motaszadeket az Egyesült Államok elleni terrorcselekmények végrehajtásának segítésében, s az illetékes hamburgi bíróságot az ügy újratárgyalására utasította.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik