Külföld

Mecsetek a terror elleni harc középpontjában

admin
admin

2007. 01. 05. 14:18

Giuliano Amato olasz belügyminiszter bejelentette, hogy vizsgálat indul annak kiderítésére, honnan érkeznek pénzek az olaszországi mecsetek építésére.

“Elfogadhatatlan, hogy idegen államok pénzéből létesítsenek mecseteket Olaszországban. Tudni akarom, ki finanszírozza e mecsetek építését” – mondta római nyilatkozatában, amelyet pénteken idéztek az olasz tömegtájékoztató eszközök. Amato annak is utána kíván nézetni, kik tanítanak az olaszországi iszlám iskolákban. Azzal indokolta a tervezett intézkedéseket, hogy nem szűnt meg Olaszország terror általi fenyegetettsége.

Az olasz belügyminiszter nemrégiben “chartát” szerkesztett, amelyet alá akar íratni az olaszországi muzulmán közösségek vezetőivel. Annak szövege szerint az aláírók elítélik a terrorizmust és a háborút, síkraszállnak a kisebbségek védelméért és Európa vallási sokszínűségéért. Amato azt is megköveteli a muzulmán közösségektől, hogy ismerjék el az olasz családjog alapelveit, köztük a házastársak jogegyenlőségét és a születő utódok jogát a szabad vallásválasztáshoz. Olaszország területén mintegy másfél millió muzulmán bevándorolt él.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Németh Sándor: Előfordult, hogy a szocialisták zsaroltak

THE ASSASSINATION OF GIANNI VERSACE: AMERICAN CRIME STORY "The Man Who Would Be Vogue" Episode 1 (Airs Wednesday. January 17, 10:00 p.m. e/p) -- Pictured: Edgar Ramirez as Gianni Versace. CR: Jeff Daly/FX
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.