Nagyvilág

Iránról tárgyalt Bush Merkellel

admin
admin

2007. 01. 05. 07:07

George Bush szerint a nukleáris fegyverkezést folytató Iránnal nem lehet békét teremteni a Közel-Keleten.

Az amerikai elnök csütörtök este a Fehér Házban fogadta Angela Merkel német kancellárt. Bush megköszönte a német kormányfőnek, hogy támogatta az ENSZ Irán-ellenes büntetőintézkedéseit, amelyekről múlt hónapban döntött egyhangúlag a Biztonsági Tanács. Az amerikai elnök üdvözölte a német kancellárnak a közel-keleti békefolyamat előremozdítását célzó törekvését.

Bush kijelentette vendégének, hogy nyitott a globális felmelegedés problémáját megoldani hivatott új kezdeményezésekre még ha Amerika a felmelegedésért felelős környezetszennyező anyagok kibocsátását korlátozó, nemzetközi kiotói klímavédelmi egyezményt nem ratifikálta. Buhs arról biztosította Merkel asszonyt – aki néhány nappal azután látogatott Washingtonba, hogy Németország átvette az EU és a világ vezető ipari hatalmait tömörítő G8 csoport elnöki tisztét -, hogy az energiatakarékos és környezetvédő technológiák bevezetésének a híve.

Merkel látogatása kapcsán a jobboldali The Washington Times arról írt, hogy Németország hadseregének erősítésével javíthatna az Egyesült Államokhoz fűződő viszonyán. A lap álláspontja szerint Németországnak a mostaninál nagyobb katonai kiadásokra kellene ösztönöznie egész Európát, hogy a kontinens jelentősebb részt vállaljon a globális terrorellenes küzdelemben.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Britain's Prime Minister Theresa May leaves after a press conference following a special meeting of the European Council to endorse the draft Brexit withdrawal agreement and to approve the draft political declaration on future EU-UK relations on November 25, 2018 in Brussels. - The European Union's top official urged British lawmakers to ratify the Brexit deal Prime Minister Theresa May has negotiated with European leaders, warning it will not be modified.
"This is the best deal possible for Britain, this is the best deal possible for Europe. This is the only deal possible," Jean-Claude Juncker, the president of the European Commission, said after a Brussels summit. (Photo by EMMANUEL DUNAND / AFP)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.