Nagyvilág

Indonézia: elvesztették a kapcsolatot egy utasszállítóval

Elvesztette a kapcsolatot a légi irányítással hétfőn egy utasszállító repülőgép, amely az indonéziai Jáva és Szulavézi (Celebesz) szigetek között közlekedett csaknem száz emberrel a fedélzetén. Mentőegységeket indítottak a később észlelt vészjelzések helyszínére.

A gép eltűnését a tulajdonos Adam Air légitársaság ügyvezető igazgatója jelentette be, aki szerint egyelőre nem tudják, mi történt a géppel.


Hatta Radjasa indonéz közlekedési miniszter később mentőalakulatok útnak indításáról tájékoztatta a sajtót, ugyanis vészjelzéseket fogtak Szulavézi (Celebesz) központi részéről, ahol reményeik szerint túlélőket találhatnak. “Reménykedjünk, hogy a gép kényszerleszállást hajtott végre” – mondta a miniszter az indonéziai el-Sinta rádiónak.


Az eltűnt repülőgép egy Boeing 737-es, 96 utas van a fedélzetén, köztük 11 gyermek, valamint hat főnyi személyzet a rádióállomás információi szerint.


A repülőgép helyi idő szerint délután egy órakor – közép-európai idő szerint reggel hét órakor – szállt fel a kelet-jávai Szurabaja városából, hogy a két órányi repülőútra lévő szulavézi Manado városába repüljön. Egy órával a felszállás után megszakadt vele a kapcsolat – közölte az indonéz közlekedési minisztérium illetékese a rádióval. Hozzátette, hogy az utasszállítón négy órányi repülésre való üzemanyag van.


Tavaly a légitársaság egy gépén elromlott a navigációs rendszer, elvesztették a kapcsolatot a légi irányítással, és emiatt a pilóta kényszerleszállást hajtott végre Szulavézi szigetén.


Az Adam Air magántulajdonban lévő, jakartai központú légitársaság 2003 óta működik, elsősorban belföldi járatokat üzemeltet, de Boeing típusú repülőgépekből álló flottája Malajziába és Szingapúrba is visz utasokat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik