Nagyvilág

Bugár hazugsággal vádolja Ficóékat

A Magyar Koalíció Pártjának (MKP) elnöke arra emlékeztetett, hogy Robert Fico szlovák kormányfő pártja, a Smer (Irány) - Szociáldemokrácia a kampányban megígérte a szlovák katonák Irakból történő "azonnali" kivonását.

Az MKP elnöke szerint a Smer sok szavazatot kapott csődbe ment pénzügyi vállalkozások ügyfeleitől és azok családtagjaitól is, mert Fico ígéretet tett veszteségeik kompenzálására. “Mintegy 300 ezer emberről beszélünk. Ha a Smer közülük csak százezret állított a maga oldalára, az is 15-18 képviselői mandátumot jelent” – jegyezte meg Bugár Béla.

A szlovákiai magyar politikus szerint a jelenlegi szlovák kormánykoalíció nem tartotta be azon ígéretét sem, hogy a kisebbségeket érintő célkitűzéseiben fenntartja az eddigi helyzetet. A jövő évi költségvetésben az e célra előirányzott összeg 80 millió koronára csökkent az idei büdzsében foglalt 160 millió koronáról – fűzte hozzá.

Bugár Béla bírálta a Fico vezette jelenlegi hárompárti szlovák kormánykoalíciót amiatt is, hogy az szerinte nem élt az előző kabinet által teremtett lehetőségekkel. “A jövő évi költségvetésben nincs jele annak, hogy a jövőre koncentrálnánk” – mondta az MKP elnöke többek között.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik