Nagyvilág

Tömeges balesetek Franciaországban

Három tömeges baleset történt szombaton Franciaország délnyugati részében, Bordeaux és Bayonne között, egy személygépkocsi pedig Langonnál a TGV szuperexpressz egyik szerelvényének ütközött, három ember halálát okozva.

Szombat este a délnyugat-franciaországi Gironde megye Langon városa határában egy vasúti átjáróban egy személygépkocsi egy TGV-szerelvénnyel ütközött össze. A gépkocsi három utasa a helyszínen életét vesztette, a negyedik utas állapota súlyos. A Párizs és Toulouse között közlekedő szuperexpressz mintegy 700 utasát egy másik szerelvénnyel késve indították el a célállomásra.

Szombaton a Bordeaux és Bayonne közötti autópályán történt három tömeges karambolban 200-300 autó ütközött össze. Az első baleset Barp magasságában történt Bordeaux-tól Bayonne felé haladva a “borzasztóan sűrű” ködben, majd rövidesen két további tömeges ütközés követte ugyanebben a térségben. A balesetekben összesen ötvenheten sérültek meg – közölték a hatóságok, amelyek a karácsony előtti forgalomban lezárták az autópályát, és megpróbáltak segítséget nyújtani a hidegben az úton rekedt autósoknak. Az ötvenhét könnyebb sérültet kórházba szállították. A közlekedés csak kora este indulhatott meg újra az autópályán. Ötvenkilenc megrongálódott autót kellett egy környékbeli pihenőhelyre szállítani.

A bajbajutottak megsebesítésére válságközpontot állítottak fel, amelyben részt vettek a tűzoltók, a csendőrség, a segélyszolgálatok. Autóbuszokat és tornatermeket béreltek az utasok elszállítására és elszállásolására – közölte a csendőrség.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik