Külföld

Az alkotmánybírósághoz fordul a megvert nyitrai lány

admin
admin

2006. 12. 18. 16:53

Az alapvető emberi jogait és a szlovák alkotmányt sértő hivatali eljárás miatt a szlovák alkotmánybírósághoz fordult Malina Hedvig.

A Nyitrán tanuló csallóközi magyar diáklány a rendőrség megállapításaival ellentétben kitart eredeti panasza mellett, miszerint augusztusban két ismeretlen bőrfejű Nyitrán azért bántalmazta őt, mert magyarul beszélt, ráadásul a blúzára magyarellenes feliratokat írtak.

Malina Hedvig azt sérelmezi, hogy a rendőrségi és az ügyészségi eljárás során – jóllehet ő volt a panaszos – embertelen, megalázó és az alapvető emberi jogait sértő bánásmódban részesítették. A diáklány azt is sérelmesnek találja, hogy az eddigiek során a hatóságok nem az alapvető emberi jogokról szóló egyezménynek megfelelő módon jártak el, egyszersmind az állami szervekkel szembeni védekezése során a szlovák alkotmányban szavatolt jogai sem érvényesülhettek.

A diáklány beadványának tényét hétfőn a kassai székhelyű alkotmánybíróság szóvivője, Stefan Németh is megerősítette.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Megszólalt Havas Henrik

Miniature figures near Bitcoin physical coin. Futures on Bitcoins increased by more than 20% after their American debut on the Chicago Cboe Futures Exchange.  (Photo by Manuel Romano/NurPhoto)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.