Nagyvilág

Ötvenheten meghaltak egy összehangolt merényletben

Legalább 57-en haltak meg kedden reggel és 151-en megsebesültek két, vélhetően összehangolt öngyilkos merényletben Bagdad egyik központi kerületében – közölte az iraki belügyminisztérium.

Az első jelentések még arról számoltak be, hogy egy kamikáze napi munkára várakozó tömegben robbantotta fel magát a kabátjába rejtett robbanószerkezettel. Később a rendőrség már azt közölte, hogy egyszerre két pokolgép robbant: az egyik detonáció egy parkoló autót vetett szét egy rendőrjárőr közelében, a másik pedig a várakozó építőmunkások mellett. A halottak között hét rendőr is volt. Számos sebesült állapota válságos. A robbanások tucatnyi gépkocsit felgyújtottak.

Szemtanúk szerint a robbanás után lövéseket is lehetett hallani a környéken, de egyelőre nem lehet tudni, hogy újabb támadást követtek-e el, vagy pedig a rendőrség keveredett tűzharcba lázadókkal.

A merényletek színhelye, a Tajran tér közelében több minisztériumi épület is található és nincs messze a kormányfői hivatalt, valamint az amerikai és a brit nagykövetséget őrző Zöld Zónától sem. A téren az év eleje óta már ez volt a negyedik nagyobb merénylet, és a célpontok minden alkalommal síita alkalmi munkások voltak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik