Nagyvilág

Irak: törzsi fegyveresek több mint 50 felkelővel végeztek

Egy törzsi vezető elmondása szerint több mint félszáz fegyveressel, al-Kaida-harcossal végeztek törzsi fegyveresek amerikai támogatással Irakban az ország nyugati részén, a békétlen el-Anbár tartományban.

Mint arról a törzsi elöljáró beszámolt, fegyvereseik amerikai légi és tüzérségi támogatással lerohanták az al-Kaida egy állását, megöltek 55 ellenséges fegyverest, további 25-öt foglyul ejtettek.
A törzsi vezető azt mondta, hogy a nemzetközi terroristahálózat emberei felégettek több házat, és megölték a törzs több tagját a térségben.


Előzőleg autóba rejtett pokolgép robbant a fővárostól 50 kilométerre délre egy kisváros zsúfolt piacán, a detonáció a hírek szerint nyolc emberéletet követelt. A sebesültek száma 28. Az iraki belügyminisztérium tájékoztatása szerint a merénylet Haszva településen történt, egy szunniták és síiták által vegyesen lakott körzetben.


A két muzulmán felekezet közötti ellenségeskedés naponta átlag 100 halálos áldozatot szed Irakban. Egy ENSZ-megbízott szombaton arra figyelmeztetett, a felekezetközi erőszak immár az ország több részre szakadásával fenyeget.


Szintén el-Anbár tartományban az amerikai hadsereg közlése szerint harcban elesett két amerikai tengerészgyalogos. Novemberben eddig 56 amerikai katona vesztette életét Irakban harcban vagy balesetben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik