Nagyvilág

Merénylet készül Bush ellen Indonéziában?

Az indonéz rendőrség utánaeredt azoknak a meg nem erősített értesüléseknek, amelyek szerint a szigetországban öngyilkos merénylet készül hétfőn, George Bush amerikai elnök indonéziai látogatásának napján.

A merényletveszélyről a Jáva sziget nyugati részén, a fővárostól, Jakartától nem messze a hegyekben fekvő Bogor város rendőrfőnöke számolt be, de az információ forrását nem fedte fel.

Csak annyit közölt, az értesülés szerint a merénylő egy Amerika-ellenes tüntetésen vegyülne el a tömegben. Bogorban már reggel több ezren vonultak a helyi nagymecset elé, néhányan az iraki és a palesztin területeken dúló erőszak áldozatainak képét tartották a magasba, míg mások terroristának és háborús bűnösnek bélyegezték George Bush amerikai elnököt.

A bogori elnöki palotában tart megbeszélést helyi idő szerint délután George Bush és vendéglátója, Susilo Bambang Yudhoyono indonéz elnök. A rendőrség már a hét végén bejelentést tett arról, hogy az amerikai elnök látogatása miatt fokozott terrorveszéllyel kell számolni a Indonéziában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik