Nagyvilág

Rendőrkommandósok gyilkoltak Garamszécsen

Rendőrkommandósnak álcázott ismeretlenek rontottak rá kedden a szlovákiai Garamszécsen (Polomka) egy alvilági kapcsolatokkal gyanúsított vállalkozó házára.

A sok éve halmazati bűncselekményekért börtönbüntetését töltő állítólagos maffiavezérrel, Mikulás C-vel kapcsolatban is emlegetett áldozatot -a rendőrség szerdai bejelentése szerint – kedd este, “hét megkötözött személy társaságában” holtan találták a házában.

A helyszínre kiszállt rendőrök három rohamosztagos egyenruhába öltözött és rendőri igazolvánnyal bemutatkozó, símaszkos “álkommandóst” is találtak a tett helyszínén, akik azt állították, hogy titkos rendőrségi akció részeseiként vannak jelen. Az álkommandósok lefegyverezték és megkötözték a valódi rendőröket, majd egy személygépkocsival elhajtottak a helyszínről. Időközben az egyik rendőr kiszabadította magát a kötelékéből és erősítést kért.

A rendőrség riasztott egysége nem sokkal később észlelte az álrendőrök kocsiját, de miután a járművet sikerült megállítani és a vezetőjét kiszállásra kényszeríteni, az út menti cserjésből ismeretlen személyek tüzet nyitottak rájuk. A támadók elmenekültek, azonban a gépkocsijukból különféle plasztik robbanóanyagok (Semtexet, gyújtószerkezeteket) és egyéb, pokolgépekhez alkalmatos eszköz került elő.

Ján Packa, országos rendőrfőkapitány szerint a “kézjegyek” arra utalnak, hogy az elkövetők korábban különleges rendőri kiképzést kaptak, valamelyik kommandós alakulatban szolgálhattak. A rendőrségnek az elkövetők személyét illetően máris konkrét gyanúja van.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik