Nagyvilág

A pápa elítélte az újabb gázai övezeti erőszakhullámot

XVI. Benedek pápa elítélte vasárnap az újabb gázai övezeti erőszakhullámot, és kifejezésre juttatta mély együttérzését a szenvedő civil lakossággal.

A vasárnapi úrangyala imádságra a vatikáni Szent Péter téren egybegyűlt zarándokok és kíváncsiskodók előtt az apostoli palota ablakából mondott angelusa alkalmából a katolikus egyházfő felszólította az izraeli és a palesztin vezetőket: térjenek vissza a tárgyalóasztalhoz, hogy véget lehessen vetni a vérontásnak.

47 palesztin vesztette életét az izraeli hadsereg öt napja tartó gázai övezeti hadművelete következtében, és ezek csaknem fele a polgári lakosságból került ki – közölték vasárnap palesztin kórházi forrásból.

Efrajim Szneh, az izraeli védelmi miniszter helyettese éppen vasárnap jelentette be, hogy az izraeli hadsereg mindaddig folytatja fegyveres akcióit a Gázai övezetben, amíg kitűzött céljait el nem éri. Egyfelől abban jelölte meg a hadművelet célját, hogy az mérjen súlyos csapást a palesztin területeket kormányzó iszlámista Hamász szervezet “infrastruktúrájára”, másfelől pedig abban, hogy szorítsa hátrébb az izraeli határtól azokat a palesztin fegyvereseket, akik rakétákat szoktak kilőni izraeli területekre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik