Nagyvilág

Hamász-küldöttség tárgyal a fogolycseréről

Küldöttséget meneszt hétfőn Egyiptomba a palesztin területeken kormányzó Hamász iszlámista szervezet, hogy a palesztin fogságban lévő Gilád Salit izraeli katona és Izraelben fogva tartott palesztinok egyidejű elengedéséről tárgyaljon.

Az Imad el-Alámi vezette Hamász-küldöttség Omar Szulejmánnal, az egyiptomi titkosszolgálat vezetőjével találkozik Kairóban – közölte Músza Abu Marzúk, a Hamász Damaszkuszban működő politikai bizottságának helyettes vezetője. Egyiptom közvetít a fogolycsere feltételeiről szóló alkudozásban. A megbeszélések napirendjén az izraeli-palesztin fogolycserén kívül a palesztin nemzeti egységkormány megalakításának kérdése szerepel.

Abu Marzúk elmondása szerint a fogolycseréről folytatott tárgyalások középpontjában a jelenleg Izraelben raboskodó 1400 palesztin fogoly – köztük összesen 400 nő és fiatalkorú – három szakaszban tervezett szabadon bocsátása áll. A palesztinok ennyi fogoly elengedése fejében adnák vissza a június 25-én a Gázai övezet és Izrael határán elrabolt Gilád Salit izraeli tizedes szabadságát.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik