Nagyvilág

Egy NATO-katona és 55 lázadó halt meg Afganisztánban

Egy NATO-katonát megölt, nyolc másikat pedig megsebesített egy út mentén elrejtett pokolgép vasárnap Afganisztánban - közölte az atlanti szövetség, amely szerint a hét végén tűzharcban 55 feltételezett lázadóval végeztek a közép-ázsiai országban.

Az Afganisztánba vezényelt NATO-erők vasárnap Kabulban nyilvánosságra hozott közleménye szerint előző nap 100-150 fegyveres támadt a szövetséges katonákra a dél-afganisztáni Uruzgán tartomány székhelyétől, Tarinkót városától északra. A NATO-erők és az afgán kormánykatonák kézi fegyverekkel viszonozták a tüzet, majd harci helikoptereket is bevetettek. Az egyórás tűzpárbajban az első veszteségmérleg szerint 55 lázadó vesztette életét – tette hozzá a közlemény, egy afgán kormánykatona sebesüléséről is hírt adva.

Az észak-atlanti szövetség külön közleményben tudatta, hogy vasárnap egy út mentén elrejtett pokolgép robbant fel Uruzgán tartományban a NATO-erők gépjárműoszlopa mellett. A detonáció kioltotta egy NATO-katona életét, nyolc másikat és három polgári személyt pedig megsebesített. A sérülteket katonai kórházban ápolják. A közleményből az elesett, illetve a megsebesült katonák állampolgárságára nem derült fény.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik