Külföld

George Patakival találkozott Tőkés László

admin
admin

2006. 10. 26. 18:42

Egy nagyváradi sportpálya visszaszerzésének ügyében ígért közbenjárást George Pataki, New York állam kormányzója azon a találkozón, amelyet ő kezdeményezett Tőkés Lászlóval.

A Királyhágó-melléki Református Egyházkerület püspöke szimbolikus értékűnek nevezte, hogy az 1956-os megemlékezés alkalmából Magyarországra látogató amerikai küldöttség vezetője Erdélybe utazott. A magas rangú vendég tiszteletére a nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetemen rendezett ünnepség résztvevői megemlékeztek a holokausztról, illetve – Tőkés szavai szerint – arról a vértelen genocídiumról, amely a magyarság ellen immár Trianon óta folyamatban van.

A református püspök részletesen tájékozatta az amerikai politikust az önálló erdélyi magyar egyetem létrehozására tett erőfeszítésekről, az autonómiáért folytatott küzdelemről, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács munkájáról, Románia EU-csatlakozásáról, valamint az elkobzott közösségi javak visszaszolgáltatásának helyzetéről.


Tőkés szerint George Pataki megígérte, hogy közbenjár a nagyváradi Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnázium sportpályájának visszaszerzéséért.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Cegléd, 2011. augusztus 14.
A ceglédi Toldy Ferenc Kórház-Rendelőintézet.
MTI Fotó: H. Szabó Sándor
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.