Nagyvilág

Demokrata jelöltekre voksolnának az arab amerikaiak

Az arab amerikaiak a novemberi választásokon döntően demokrata jelöltekre fognak szavazni, ami, különösen az úgynevezett ingadozó államokban, eldöntheti a végeredményt – írta friss felmérések alapján csütörtökön a The Washington Times.

Az arab származású amerikai szavazópolgárok választási magatartása nagyarányú változást, a demokraták irányába történt eltolódást mutat az utóbbi néhány évben. George Bush republikánus politikus a 2000. évi elnökválasztáson még az arab voksok csaknem felét tudhatta maga mögött. Ez az arány azonban az arab terroristák 2001-es, Amerika elleni merényletei után fokozatosan megváltozott, már a 2002-es általános választásokon érzékelhető volt az eltolódás.

Az Arab Amerikai Intézet megrendelésére készült közvélemény-kutatás szerint az arab voksok négy államban lehetnek meghatározóak. Az arab amerikai közösség körülbelül félmillió szavazatot ad majd le a november 7-én esedékes kongresszusi választásokon. Michigan államban, Ohióban, Floridában és Pennsylvaniában a mérleg nyelvének szerepét töltheti be az arab szavazótábor a republikánus és a demokrata tömb között.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik