Nagyvilág

Rendőrök csaptak össze fiatalokkal Párizsban

Rendőrök és fiatalok csaptak össze Párizs egyik peremvárosában, miután mintegy harminc fiatal felgyújtott egy autóbuszt.

Egy rendőrségi szóvivő elmondta, hogy mintegy 30-50-en vettek részt az összetűzésben a francia főváros déli peremén fekvő Grignyben, ahol felgyújtottak egy autóbuszt, miután leszállítatták róla az utasokat. Több szórványos incidens, főként kődobálás is történt.

Az egyik legnagyobb rendőri szakszervezet, az Action Police CFTC közleményben sürgette a kormányt, hogy “nagyszámú és látványos” rohamrendőri egységeket vezényeljenek a helyszínre, hogy elvegyék a fiatalok kedvét attól, hogy a rendőrjárőrökre támadjanak.

A tavalyi zavargások évfordulójának közeledtével az elmúlt napokban a francia rendőrjárőröket több alkalommal dobálták meg Molotov-koktélokkal országszerte. “A legutóbbi összecsapás a 2005 novemberi zavargások megismétlődésének fokozatos kezdetét jelzi” – áll a CFTC közleményében.

Tavaly október végén három hétig tartó erőszakhullámot váltott ki a francia peremvárosokban két bevándorló családból származó fiatal halála, akik Clichy-sous-Bois-ban a rendőrök elől egy transzformátorházba menekülve szenvedtek végzetes áramütést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik