Nagyvilág

Háborús bűnösöket fogtak el Horvátországban

Hat személyt - öt férfit és egy nőt - vettek őrizetbe Horvátországban annak a gyanújával, hogy szerb polgári személyek sérelmére háborús bűnöket követtek el az 1991-1995-ös szerb-horvát háború idején.

“Tisztáztuk az 1991 végén és 1992 elején Eszéken civilek ellen elkövetett gyilkosságokat” – közölte a közszolgálati televízióban Vladimir Faber megyei rendőrfőkapitány. Az őrizetbe vett személyek a háború idején egy félkatonai egység tagjai voltak. Azzal gyanúsítják őket, hogy eszéki szerbek megkínzásában, és megölésében vettek részt, a holttesteket pedig a Drávába dobták. Három személy meghalt, a negyediknek sikerült életben maradnia a rendőrség szerint.

Egy rendőrségi szóvivő szerint a hat embert, akik valamennyien Eszékre vagy a kelet-horvátországi város környékéről valók, több polgári személy, közöttük számos szerb megkínzásával és meggyilkolásával gyanúsítják.

A rendőrség adatai szerint feltehetően összesen 37 szerb polgári személyt öltek meg Eszéken, de eddig csak tíz bűncselekmény elkövetőit sikerült azonosítani.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik