Nagyvilág

Robbanás az afganisztáni magyar járőrök közelében

Egy házilag készített robbanószerkezet robbant hétfőn kora délután az afganisztáni Baghlan városában járőröző magyar katonák közelében, személyi sérülés nem történt, anyagi kár nem keletkezett.

Az Afganisztánban állomásozó Magyar Honvédség Tartományi Újjáépítési Csoport (MH PRT) hétfőn az Afgán Nemzeti Rendőrség erőivel közös járőrözési feladatot hajtott végre Baghlan városban. A járőr-feladat végrehajtása után a két katonai járművön szolgálatot teljesítő katonák éppen visszaindultak Pol-e Khumri városba, amikor magyar idő szerint 12.30 órakor, előttük 20 méterre, az út jobb oldalától másfél méterre felrobbant egy házilag készített robbanószerkezet.

Az MH PRT állományából kijelölt bizottság az afgán rendőrséggel és a nemzetbiztonsági szervekkel együttműködésben megkezdte az eset kivizsgálását, amely jelenleg is folyik – közölte Nagy Andrea Éva százados, az újjáépítési csoport sajtótisztje.

A magyar kontingens október 1-jére érte el műveleti képességét, amelynek során jelenleg mintegy 180 katona teljesít szolgálatot Afganisztánban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik