Nagyvilág

Kábítószert fogyasztott több olasz képviselő

Egy olasz televíziós állomás izzadtságszívó tamponok segítségével titokban kiderítette, hogy több olasz parlamenti képviselő kábítószert fogyasztott az elmúlt 36 órában.

Az Italia Uno televízió, amely az egyik legnagyobb országos csatornának számít, és Silvio Berlusconi volt kormányfő Mediaset médiabirodalmához tartozik, 50 törvényhozót interjúkészítés ürügyével hívott meg stúdiójába.

Az adás előtt felvett beszélgetés közben az interjúalanyok megizzadt homlokát olyan speciális tamponokkal törölték le, amelyek segítségével azután az izzadtságcseppekből ki tudták mutatni, hogy az illető az elmúlt másfél nap leforgása alatt drogot vett magához. Ily módon 16 képviselőről állapították meg, hogy kannabiszt, illetve kokaint fogyasztott.

A képviselők azonban mit sem tudtak a “kísérletről”, és ez óriási botrányt kavart Olaszországban. A Le Iene (Hiénák) című programnak ezt az adását kedden este sugározták volna, de a hatóságok letiltották a műsort, miután annak készítői hétfőn feltárták a vizsgálatok eredményét. A hatósági döntés törvénytelennek minősítette az eljárást. Az eset szinte az összes olasz napilap címlapjára került.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik