Nagyvilág

Külföldi olajmunkásokat raboltak el Nigériában

Gerillák fogságába esett hét külföldi munkás egy olajfúrótelep közelében szerdán Nigéria déli részén, miközben tizenhat korábban elrabolt nigériai olajmunkás visszanyerte a szabadságát - közölték kőolajipari források.

Rendőrségi forrás szerint a munkásokat – négy brit, egy malajziai, egy román és egy indonéziai állampolgárt – az Akwa Ibom szövetségi államban található Eket városból hurcolták el, az ExxonMobil ipartelepe közeléből. A támadás során két nigériai biztonsági őr életét vesztette. A korábbi hírek még arról szóltak, hogy 7-11 külföldit raboltak el a kőolajban gazdag Niger-deltában lévő városból. A fegyveresekkel egyelőre nem sikerült kapcsolatot teremteni.

Visszanyerte szabadságát szerdán a maradék 16 is abból a 25 nigériai olajipari munkásból, akiket szintén gerillák raboltak el még hétfőn, az Akwa Ibonnal szomszédos Rivers State szövetségi államban, Port Harcourt közelében. Kilenc társukat még előző nap engedték szabadon. A támadásért egy bizonyos Egyesített Forradalmi Tanács vállalta a felelősséget. A három csoportot tömörítő szervezet egy gerillavezér szabadon bocsátását követelte üzenetében.

Ebben az évben több mint két tucat olajipari munkást raboltak el fegyveresek a deltavidéken, a túszejtő akciók többnyire vérontás nélkül értek véget.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik