Nagyvilág

A Bush-kormány konferenciát rendez az iskolai erőszakról

A Bush-kormány egy hét múlva konferenciát rendez az iskolai erőszakról – jelentette be a Fehér Ház a hétfői pennsylvaniai lövöldözést követően. A The Washington Times című amerikai napilap ismét felvetette a fegyverbirtoklás korlátozását, illetve esetleges betíltását.

Valamennyi keddi amerikai országos lap címoldalán az a hír kapott helyet, hogy egy ámokfutó hétfőn Pennsylvania államban, egy békés, vidéki amis közösség iskolájában főbe lőtt három kislányt. Több diákot súlyosan megsebesített, akik közül ketten később belehaltak sérüléseikbe. A konferenciára oktatásügyi és rendvédelmi szakembereket hívnak meg a “probléma természetének felderítésére” és annak meghatározására, mit lehet tenni szövetségi szinten a hasonló erőszak megelőzésére – mondta el Dana Perino elnöki szóvivő.

Az Egyesült Államokban az utóbbi egy hétben három iskolai lövöldözés történt. Múlt szerdán Colorado államban egy férfi hat diákot ejtett túszul egy középiskolában, majd lelőtte az egyik fogságában lévő lányt és magával is végzett. Pénteken Wisconsin államban egy 15 éves diák gimnáziumi igazgatóját lőtte le, aki később belehalt sérülésébe.

A lövöldözés kapcsán a The New York Times és a The Washington Times felmelegítette a minden hasonló esetben ismételten kiújuló vitát: nem kellene-e korlátozni vagy betiltani a fegyverbirtoklást Amerikában. A The Washington Times szerint nincs egyszerű megoldás a jelenségre. Nem lehet és nem is elfogadható biztonsági őrökkel felügyelni az iskolákat és a gyerekeket, illetve az sem lehetséges és politikailag sem megengedhető meg, hogy a hatóságok minden fegyvert nyilvántartásba vegyenek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik