Nagyvilág

Nagy segítség az afganisztáni szerepvállalásunk

A NATO Budapesten tartózkodó műveleti parancsnoka kedden nagy segítségnek nevezte Magyarország afganisztáni szerepvállalását, amely véleménye szerint nagy mértékben hozzájárul a térség rendezéséhez.

James L. Jones vezérezredest – aki négy éve a NATO műveletekért felelős parancsnoka, ez év végén válik meg posztjától – Havril András vezérezredes, a Magyar Honvédség vezérkari főnöke hívta meg Magyarországra. James L. Jones hangsúlyozta, hogy Afganisztán újjáépítése nem csak katonai feladat, hanem annál szélesebb körű stabilizációra és segítségnyújtásra van szükség. A magyar tartományi újjáépítési csoport tevékenysége nagy mértékben hozzájárul majd Baglán tartományban a rendezéshez, hangsúlyozta a tábornok.

A katonai jelenlét akkor fog háttérbe szorulni Afganisztánban, amikor megvalósul a rendőri-, a bírói reform, a korrupció, a narkotikumok elleni harc, illetve ha a gazdaság fellendítése megtörténik, közölte a vezérezredes, aki állami kitüntetést kapott Sólyom László köztársasági elnöktől, a szövetségben végzett kimagasló katonai tevékenységéért, valamint a Magyar Honvédség felkészülésének támogatásáért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik