Nagyvilág

Továbbra is Bill Gates a leggazdagabb amerikai

Az idén is Bill Gates, a Microsoft alapítója áll a 400 leggazdagabb amerikai listájának élén a Forbes gazdasági magazin legújabb összeállításában.

A gazdagodás mértékét jelzi, hogy az idei listára csak azok kerültek fel, akiknek vagyona meghaladta az egymilliárd dollárt, míg tavaly „egyszerű” milliomosok is szerepeltek rajta. Bill Gates vagyonát 53 milliárd dollárra teszik, az ismételten a második helyen álló Warren Buffett nagybefektetőét 46 milliárdra. A harmadik helyen Sheldon Adelson kaszinótulajdonos áll, 20 milliárd dolláros vagyonnal, a negyediken az Oracle főnöke, Larry Ellison, 19,5 milliárddal.

Gates 13 éve, Buffett 1994 óta tartja vezető helyét, kivéve a 2000. évet, amikor Ellison egyszer megelőzte. A szupergazdagok klubjának két legfiatalabb tagja a Google keresőprogram létrehozója, a 33 éves Sergey Brin és Larry Page 14-14 milliárd dolláros vagyonukkal a 12., illetve 13. helyen állnak.

A 400 legtehetősebb amerikai vagyonát 1,25 ezermilliárd dollárra becsülik, ez 120 milliárddal több, mint tavaly. Az idén először lett egymilliárd dollár a „belépő”, tavaly még „csak” 900 millió dollár volt. A milliárdosok közül legtöbben, 90-en Kaliforniában, 44-en New Yorkban élnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik