Nagyvilág

Merkelnek tetszett a Gyurcsány-beszéd?

Gyurcsány Ferenc sikeresnek nevezte az Angela Merkel német kancellárral folytatott tárgyalásait miniszterelnök. Merkel bátor kezdeményezésnek nevezte a múlt vasárnap napvilágra került beszédet – közölte a kormányfő. A kancellár sajtósai azonban cáfolták ezt a kijelentést.

Gyurcsány Ferenc tájékoztatta vendéglátóját a magyarországi belpolitikai helyzetről. Szavai szerint a kancellár ismeri a múlt hét végén nyilvánosságra került hangkazetta szövegét, és egyetértett azzal, hogy a beszéd olyan bátor kezdeményezés volt, amelyet Magyarországnak már rég meg kellett volna tennie.

A kormányfő a magyar sajtó képviselőinek elmondta, hogy egyebek között az európai alkotmányozás, az energiapolitika, a késedelmet szenvedő schengeni csatlakozás, valamint a magyar konvergenciaprogram témakörét tekintették át.


A Hír tv információi szerint azonban a német kancellár sajtósai céfolták, hogy elhangzott volna a “bátor” kifejezés.

Gyurcsány Ferencet a Bertelsmann-alapítvány hívta meg Berlinbe egy előadás megtartására. A korábbi tervek szerint egy napot töltött volna a kormányfő a német fővárosban, de délelőtti programját lemondta. Az Angela Merkel kancellárral való találkozás után előadást tart a Bertelsmann Alapítvány Európa Fórumán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik