Nagyvilág

Ügyészhez fordult a nyitrai lány

Panasszal fordult az ügyészséghez Malina Hedvig. A Nyitrán tanuló csallóközi magyar egyetemistát, állítása szerint, azért verték meg ismeretlenek, mert magyarul beszélt. A rendőrség szerint viszont meg sem történt az eset.

Malina Hedvig panaszának részletei nem ismertek. Bizonyos, hogy a lány kitart eredeti vallomása mellett, kifogást emel a nyomozás beszüntetése ellen, és valószínű, hogy panasza a rendőrség vele szemben tanúsított magatartására is vonatkozik.

Malina Hedvig ügyét előbb a Magyar Koalíció Pártjának (MKP) parlamenti frakciójához tartozó Gál Gábor ügyvéd vállalta el, de másnap visszalépett, mert – indoklása szerint – nem szeretné, hogy a politikai síkra terelődött ügy további politikai színezettel telítődjön.

A magyar egyetemista lány jogi képviseletét ezek után egy szlovák ügyvéd, Roman Kvasnica vette át, és védence 22 oldalon leírt panaszát is ő adta át kedden a nyitrai ügyészségnek. Az ügyész néhány nap múltán dönti el, vajon méltányolja-e vagy sem az abban felsorakoztatott kifogásokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik