Nagyvilág

Freisingben ért véget a pápalátogatás

admin
admin

2006. 09. 14. 15:20

A katolikus egyház számára egyre nagyobb terhet jelentő paphiányra, s emiatt a papokra nehezedő teherre hívta fel a figyelmet XVI. Benedek pápa csütörtökön Freising városában, Bajorországi látogatásának utolsó állomásán.

A Münchentől mintegy harminc kilométerre fekvő, egykor nagy befolyású püspöki központ dómjában az egyházfő felszentelt papokhoz és diakónusokhoz szólt. Felszólította őket arra, hogy jövendőbeli pályájukon a misék bemutatását ne egyfajta kötelezettségnek, hanem személyiségük szabad kibontakozásának lehetőségeként tekintsék. A pápa egyébként – csakúgy mint a bajorországi látogatás több más állomásán – a freisingi dómba is “hazatért”, ugyanis 1951-ben ugyanebben a katolikus templomban szentelték pappá.

Ez volt a hatnapos vizit utolsó programja, amely után a katolikus egyházfő a müncheni repülőtéren megható szavakkal búcsúzott vendéglátóitól. A repülőtéren XVI. Benedeket Edmund Stoiber bajor kormányfő és több egyházi méltóság búcsúztatta. Stoiber annak a nézetnek adott hangot, hogy a hatnapos vizit felejthetetlen élményt nyújtott több százezer bajorországi hívő számára. A katolikus egyházfő kora délután visszatért Rómába.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.