Nagyvilág

Putyinnal találkozik Gyurcsány

Idén másodjára találkozik az orosz elnökkel Gyurcsány Ferenc magyar kormányfő.

Vlagyimir Putyin orosz elnök hétfőn – szeptember 18-án – találkozik Gyurcsány Ferenc magyar kormányfővel Szocsiban – jelentette be az orosz államfő sajtószolgálata szerdán Moszkvában. Vlagyimir Putyin és Gyurcsány Ferenc találkozóját Szocsiban, az orosz elnök Fekete-tenger parti rezidenciáján tartják meg – közölte a Kreml.

A két politikus utoljára idén júniusban beszélt egymással, akkor telefonon tárgyalták meg a február végén, március elején Budapesten tartott találkozójukon létrejött kereskedelmi-gazdasági megállapodások megvalósulását. A budapesti megállapodás arra irányult, hogy Magyarország elosztóközpont lehessen az Oroszországot a Fekete-tenger alatt Törökországgal összekötő Kék Áramlat gázvezeték balkáni és közép-európai meghosszabbításában. A kora tavaszi találkozón ezen kívül szó esett az esetleges orosz részvételről a budapesti metró korszerűsítésében, egy záhonyi logisztikai központról, valamint magyar cégek oroszországi szerepvállalásásról.


Gyurcsány egyébként szeptember 22-én Berlinbe utazik, ahol találkozik Angela Merkel német kancellárral. A kormányszóvivő tájékoztatása szerint a kormányfő részt vesz és felszólal a Bertelsmann Alapítvány Európa fórumán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik