Nagyvilág

Pokolgép robbant Törökországban

Legalább tíz ember vesztette és 14-en megsebesültek a délkelet-törökországi Diyarbakir városában kedd este történt pokolgépes robbantásban - jelentette be a helyi rendőrség.

Tízre emelkedett a kedd esti diyarbakiri pokolgéprobbantás halálos áldozatainak száma, mert a kórházba szállítás után meghalt további három sérült. A halálos áldozatok között hét gyerek van – jelentette az Anadolu török hírügynökség. A sebesültek száma azonban továbbra is 14, amint kedd este, a hét halálos áldozatról szóló hírekben jelentették. A detonáció egy park mellett történt a délkelet-tötkországi városban, ahol általában sok járókelő tartózkodik a nap e szakában. A rendőrség lezárta a helyszínt és nyomozást indított. Bár a detonáció oka egyelőre ismeretlen, a hatóságok azt gyanítják, hogy egy csomagban hagyott pokolgép lépett működésbe – közölte a helyi kormányzóság egyik névtelenül nyilatkozó tisztségviselője.


A történtekről egyéb részletek egyelőre nem ismertek. A merénylet elkövetőjeként egyelőre senki nem jelentkezett. Törökország délkeleti részén jobbára kurdok laknak. Diyarbakir az ország legnagyobb kurd többségű városa.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik