Nagyvilág

Bátyjával ebédelt XVI. Benedek pápa

A bajorországi látogatás utolsó előtti napjának programja szigorúan magánjellegű volt. XVI. Benedek pápa a bátyjával ebédelt, majd szülei és testvére sírját kereste fel szerdán Regensburgban.

A katolikus egyházfő kora délelőtt felszentelte a regensburgi Alte Kapelle új orgonáját, majd 82 éves bátyját, Georg Ratzinger tiszteletest kereste fel. Az ebédet követően Josef és Georg Ratzinger együtt keresték fel a ziegetsdorfi temetőben szüleik és testvérük sírját. Ugyancsak együtt látogatták meg azt a Regensburg közvetlen közelében fekvő pentlingi házat is, ahol a pápa fiatal korában lakott, s ahová hivatalosan még ma is be van jelentve.

XVI. Benedek pápa csütörtökön a Münchentől alig több mint harminc kilométerre fekvő Freising városába, az egykori nagy befolyású püspöki központba látogat, ahol – a helyi dómban – felszentelt papokhoz és diakónusokhoz intéz beszédet. Délben a müncheni repülőtéren búcsúztatják a katolikus egyházfőt, aki a hatnapos “szülőföldi” látogatást befejezve visszaindul Rómába.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik