Nagyvilág

Hazugság volt Szaddám és az al-Kaida kapcsolata

Az iraki háború és a terror elleni harc alaptalan összekapcsolásával vádolják George Busht, miután nyilvánosságra került egy szenátusi jelentés, mely azt állítja, hogy nem ált kapcsolatban Szaddám Huszein a terrorszervezettel.

Az amerikai Szenátus szakbizottsága pénteken nyilvánosságra hozta a CIA 2005-ben készült vizsgálati jelentését, mely nem talált bizonyítékot arra, hogy az amerikaiak iraki megszállása előtt kapcsolatban állt egymással Szaddám Huszein iraki ex-diktátor és a 2001-es amerikai terrortámadás elkövetését magára vállaló al-Kaida – számolt be a BBC. George Bush amerikai elnök korábban azt bizonygatta, hogy e kapcsolat bizonyítéka maga Abu Muszab az-Zarkávi, az al-Kaida egyik volt vezetője, aki néhány hónappal ezelőtt esett áldozatul egy amerikai légi csapásnak.

Demokratpárti ellenzékiek most szándékos félrevezetéssel vádolják az elnököt, aki szerintük a novemberi kongresszusi választási kampány részeként szándékosan mossa össze az amerikaik többsége által elhibázottnak tartott iraki megszállást és a terrorizmus elleni harcot. A jelentés nyilvánosságra hozatala három nappal előzte meg a 2001. szeptember 11-ei terrortámadás ötödik évfordulója alkalmából szervezett elnöki turnét és beszédet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik