Nagyvilág

Turistákra tüzeltek Jordániában

Fegyveres támadó megölt egy brit turistát, hat másik személyt (köztük rendőrt) pedig megsebesített hétfőn a jordániai fővárosban - közölte az arab ország belügyminisztere, Eid al-Fajez.

A támadó fényes nappal Ammán belvárosában, a római kori amfiteátrum közelében nyitott tüzet a külföldi turistákra. A lövedékek egy brit látogató életét kioltották, másik kettőt pedig megsebesítettek. Megsérült egy holland, egy új-zélandi és egy ausztrál turista is, valamint a jordániai turisztikai rendőrség egy tagja. A sérülteket kórházba szállították – mondta el sajtótájékoztatóján a jordániai kormány szóvivője.

Egy iraki szemtanú elmondta, hogy a harmincas éveinek közepén járó, kopaszra borotvált férfi meglepetésszerűen támadt a turistákra, s Allahot éltető kiáltást hallatva kezdett lövöldözni a jordániai fővárosba látogató nyugati vendégekre. A támadót a rendfenntartók elfogták, a férfi kilétét és lehetséges indítékait a hatóságok egyelőre nem hozták nyilvánosságra.

Az ammáni magyar konzulátuson az MTI telefonos érdeklődésére Fábián-Seremetyev Zoltán konzul közölte, hogy a külképviselet nem tud magyar áldozatról, de utánanéznek a történteknek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik