Nagyvilág

Két újságíró megsebesült Izraelben

Két újságíró megsebesült egy izraeli légitámadás során, amely a Reuters gépkocsiját érte vasárnapra virradóra Gáza város keleti részében- közölték orvosok és helyi lakosok.

Szabbah Hmaida, a Media Group palesztin cég munkatársa súlyosan megsebesült, Fadel Sana, a Reuters TV operatőre könnyebb sérüléseket szenvedett – közölték orvosok.

Szemtanúk elmondása szerint rakéta találta el a Reuters páncélozott terepjáróját, annak ellenére, hogy annak minden oldalán és a tetején is szerepelt a Reuters logója, valamint a TV felirat angolul, arabul és héberül.

Kórházi és biztonsági források szerint a támadás során megsebesült egy nő és egy gyermek is. Izraeli harci helikopterek Gázában géppuskával támadtak több házra, az egyik helikopter pedig rakétát lőtt ki egy fegyveres aktivistára, aki sértetlen maradt.

Izraeli páncélosok több száz méternyire behatoltak palesztin területre, a Gázai övezet és Izrael határa közelében. Egy izraeli katonai szóvivő megerősítette, hogy a hadsereg hadműveletet folytat Karni átkelő térségében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik