Külföld

Fico részt vett a pozsonyi magyar nagykövet fogadásán

admin
admin

2006. 08. 18. 18:31

Robert Fico szlovák miniszterelnök pénteken részt vett a Győrffy Csaba pozsonyi magyar nagykövet által augusztus. 20. alkalmából adott ünnepi fogadáson.

Dusan Caplovic, a kormány alelnöke pedig levelet írt a nagykövetnek, amelyben azt írja, hogy személy szerint Szent István napját Közép-Európa ünnepének tekinti. Fico kíséretében a kormány több minisztere, köztük Ján Kubis, a szlovák diplomácia vezetője is jelen volt a fogadáson.

Az MTI pozsonyi tudósítójának ismeretei szerint a szlovák kormányfő a magyar nagykövettel és több beszélgetőpartnerével a magyar-szlovák kapcsolatok kérdései elől sem tért ki.

Jelzésértékű, hogy a szlovák kormány első alelnöke, a kisebbségi kérdéseket is felügyelő Dusan Caplovic a magyar nemzeti ünnep alkalmából levelet írt a pozsonyi magyar nagykövetnek. Ebben úgy fogalmaz, hogy “Szent István ünnepe Közép-Európa ünnepe is, hiszen az ő idejében öltött alakot a soknemzetiségű és sok kultúrájú Magyar Királyság, ezért ez a ünnep az itt élő nemzetek és etnikumok ünnepe is.”

Caplovic levelében hozzáteszi: “Jóllehet a szlovákok és a magyarok közös történelmére sok feszültség és félreértés nyomta rá a bélyegét, a jelenkor politikusainak nem a múlt sebeinek elvakarása, hanem azok gyógyítása a feladata.”

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nyíregyháza, 2016. december 27.
Vásárlók egy telekommunikációs üzletben a karácsony utáni leárazás idején Nyíregyháza egyik bevásárlóközpontjában 2016. december 27-én. Az ünnep után megkezdődött az üzletekben a hagyományos év végi leértékelés.
MTI Fotó: Balázs Attila

Jobban élünk, mint tíz éve

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.