Nagyvilág

Gyerekjáték kijátszani a londoni repteret

A legmagasabb szintű terrorkészültség idején egy 12 éves fiú jegy és beszállókártya nélkül jutott fel a Gatwick repülőtéren egy Lisszabonba induló utasszállító repülőgépre.

Szerdai londoni lapjelentések szerint a fiú, akinek nevét nem közölték, egy Liverpool melletti nevelőintézetből szökött meg (nem először), felszállt egy vonatra, és Londonba utazott. Onnan a fővárostól 40 kilométerre délre fekvő Gatwick repülőtérre ment, ahol hétfőn reggel, amikor még érvényben volt a legmagasabb fokú riadókészültség, sikerült átcsúsznia az utasellenőrzésen, és feljutnia a Monarch Airlines Lisszabonba induló járatának fedélzetére.

Csak a gépen vették észre, hogy a gyereknek nincs beszállókártyája. Leültették, és a személyzet még a gép indulása előtt gyors ellenőrzésbe kezdett, hogy kiderítsék, a fiú nem valamelyik utas hozzátartozója-e. Amikor világossá vált, hogy egyedül van, értesítették a rendőrséget és a BAA repülőtér-üzemeltetőt, amelyek leszállították, majd visszajuttatták a nevelőintézetbe a fiút.

A sussexi rendőrség aggodalmának adott hangot a biztonság megsértése miatt. A BAA közölte, hogy „rendkívül komolyan” veszi az esetet, hiszen azt jelzi, hogy terroristák egy gyerekkel robbanóanyagot csempészhetnek fel a fedélzetre.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik