Nagyvilág

Magyarok rekedtek Londonban

A brit rendőrség által meghiúsított terrortámadás illetve az azt követő riadó miatt 125 magyar ragadt Londonban, legkésőbb péntek délelőttre azonban mindenki hazatérhet.

Alondoni Heathrow repülőtéren rekedt magyar utasok egy része csütörtökön este tér haza a Gatwick repülőtérről induló MA 615-ös járattal, a többiekért pedig a magyar légitársaság egy nagyobb repülőgépet küld, amely másnap reggel viszi őket haza – tájékoztatta az MTI-t csütörtök délután Bánszki Mihály, a Malév londoni állomásvezetője.

A Malév a nap folyamán törölte MA 611-es London-Budapest járatát, amely 12.45-kor indult volna a Heathrow repülőtérről. A járat el sem indult Budapestről Londonba, minthogy a Heathrow időközben felfüggesztette az érkező járatok fogadását.

A Malév londoni illetékese elmondta, hogy a Heathrow-n várakozó 125 magyar utas közül 45-en vállalták, hogy átutaznak a Gatwickre, és onnan az esti Malév-géppel térnek haza. A többiek megvárják a Malév éjszakai gépét, amely pénteken a menetrend szerint, 7.15-kor indul velük haza Budapestre.

Bánszki Mihály közlése szerint a légitársaságok egy része számára már engedélyezték a leszállást a Heathrow-n, míg egy másik csoportjuk – köztük a Malév – egyelőre nem kapott engedélyt erre, ezért döntöttek úgy, hogy a Gatwickről küldik haza azokat a magyar utasokat, akik nem akarnak péntek reggelig várni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik