Nagyvilág

Halálos áldozatokat követelt a monszun Indiában

Közel 800 ezer embernek kellett elhagynia otthonát Indiában a monszunesők kiváltotta áradások miatt. Az árvizek egy hét alatt 187 ember halálát okozták keddi hivatalos adatok szerint.

A déli Ándhra Prades, a nyugati Gudzsarát és Mahárástra, valamint a középső Csattiszgarh szövetségi államokban okozták az elmúlt héten a legtöbb tragédiát az idei esőzések, amelyek minden évben júniustól szeptemberig több száz ember halálát okozzák, és tömeges kitelepítéseket tesznek szükségessé. Csak Ándhra Pradesben több mint száz a halálos áldozatok száma és 472 ezer a kitelepítetteké. Több mint hatszáz falut öntött el a víz.

A gudzsaráti ipari központban, a gyémántcsiszoló műhelyeiről híres Szúratban és környékén kétszázezren menekültek el az árvíz elől. Az indiai televíziós csatornákon mutatott felvételeken azt látni, hogy a város utcáin derékig ér a víz.

Az Indiával szomszédos Pakisztán északnyugati részén több mint 140 halálos áldozatot követelt a monszun, de a délnyugati Beludzsisztánban is mintegy harminc falut elöntött az ár. Több ember halálát az áradásoktól megbolygatott mérgeskígyók marása okozta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik