Nagyvilág

Mentőautót küld a pápa Libanonba

Két teljesen felszerelt mentőautót adományozott Libanonnak XVI. Benedek pápa – számolt be róla hétfőn a Kathpress katolikus hírügynökség.

A gépkocsikat vatikáni sofőrök viszik el Brindisi dél-olaszországi kikötővárosba, ahonnan a napokban egy ENSZ-segélyszállítmány indul útnak a háborús térségbe.

A katolikus egyházfő a Cor Unum pápai tanácson – a pápa jótékonysági tevékenységét szervező vatikáni karitatív szervezeten – keresztül a libanoni–izraeli határ mindkét oldalán élő, a konfliktusban érintett lakosság számára nyújtott már segítséget, a Caritas Libanon és a ferences rend szentföldi szervezete útján.

A pápa vasárnapi úrangyala imádsága alkalmából több ezer zarándok előtt Castel Gandolfóban, a pápák nyári rezidenciáján ismét azonnali tűzszünetre szólította fel a konfliktus résztvevőit. „Bár tudjuk, hogy a béke mindenekelőtt Isten adománya, amiért kitartóan kell imádkoznunk, emlékezzünk arra is, hogy minden jóakaratú ember kötelessége is, ami alól senki sem vonhatja ki magát” – hangsúlyozta XVI. Benedek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik