Nagyvilág

Harminc Hezbollah-fegyveres halt meg Libanonban

A Hezbollah libanoni síita szervezet harminc fegyveresét ölte meg az izraeli hadsereg kedden dél-libanoni harcokban saját közlése szerint.

A dél-libanoni harcokban és a hadműveletekben megsemmisítettek nyolc rakétaindító állást és egy fegyverekkel megrakodott teherautót – mondta egy szóvivő. Szintén az izraeli hadsereg adatai szerint július 12-e, a konfliktus kirobbanása óta a Hezbollah 480 embert veszített.

Az izraeli légierő kedd este ismét bombázta Bejrút Hezbollah-fellegvárként ismert déli elővárosát – közölte a libanoni rendőrség. Siáh negyedben, amelyet előző este ért izraeli légitámadás, kedden is folyt a romok átvizsgálása. A hétfői támadásnak a legújabb adatok szerint 30 halottja és 60 sérültje van.

Több mint száznegyven rakétát lőtt ki a Hezbollah Libanonból Izrael északi területeire. Rendőrségi források szerint a rakéták négy embert könnyebben megsebesítettek, és anyagi károkat okoztak.
A Hezbollah rakétatámadásai a harcok kezdete óta a múlt vasárnap szedték a legtöbb áldozatot egy nap alatt, amikor 15-en haltak meg, köztük 12 katona. Hétfőn több mint 160 Hezbollah-rakéta csapódott be Észak-Izraelben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik