Nagyvilág

Bejrút is beleremegett a bombázásba

Az izraeli légierő péntek kora reggel a libanoni főváros, Bejrút külső területeit és az ország más részét bombázta – közölték a helyi médiumok.

Izraeliek bombázták a Bejrúttól negyven kilométerrel északra fekvő Fidar város, valamint a szíriai határhoz közeli Madfún hídját is. A hidak bombázásában meghalt legkevesebb négy polgári személy és megsebesült további 15 – közölte a libanoni vöröskereszt. A légitámadásokban több gépkocsi tönkrement. Ezeknek a hidaknak a lerombolásával ismét jelentősen csökkent a Szíria és Libanon közti közúti forgalom lehetősége. A Bejrút és Damaszkusz közötti fő közlekedési utat már korábban tönkretették. A vadászgépek bombázták a bejrúti repülőtér környékét is – közölte a libanoni rendőrség.

Ezt a városrészt, ahol a dél felől Bejrútba vezető út is van, az izraeli légierő eddig megkímélte a háború július 12-i kezdete óta. A rendőrség nem zárta ki annak a lehetőségét sem, hogy a támadásba bekacsolódott az izraeli haditengerészet is. A helybeliek szerint a harci gépek egy épületre összpontosították támadásukat, de nem tudták megmondani, hogy a létesítménynek mi a funkciója.


A támadás hevességére utalt az, hogy a becsapódó rakétalövedékek robbanásai magát a libanoni fővárost is megremegtették, majd tűznyelvek csaptak fel, és sűrű felhő gomolygott az égbolt felé. A légierő Kelet-Libanonban egy erőművet támadott a Bekaa-völgytől délre. A rendőrség közlése szerint a gépek a Litáni folyón, Szohmorban lévő létesítményt bombázták. A térségben nincs áram.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik