Nagyvilág

Rice az izraeli kormányfővel tárgyal

Condoleezza Rice amerikai külügyminiszter Ehud Olmert izraeli miniszterelnökkel tárgyal szombaton, újabb erőfeszítést téve a libanoni konfliktus rendezésére - erősítették meg amerikai külügyminisztériumi forrásból.

Mint a tárca egyik neve elhallgatását kérő tisztségviselője elmondta, Rice szombaton indul vissza Malajziából Izraelbe, ahol Olmert mellett Cipi Livni izraeli külügyminiszterrel is megbeszélést folytat majd, s elképzelhető, hogy Amír Perec védelmi miniszterrel is találkozik.

George Bush amerikai elnök pénteken jelentette be Rice visszatérését a Közel-Keletre, ahol izraeli és libanoni vezetőkkel a tartós béke elérésének lehetőségeit vitatja meg. Rice konkrét tervvel fog előállni a Libanonba vezénylendő stabilizációs erővel kapcsolatban, amely segítene a libanoni hadseregnek ellenőrzése alá vonni a közel-keleti arab ország déli részét.

Az amerikai külügyminiszter hétfőn és kedden már tárgyalt Libanonban és Izraelben a Hezbollah síita szervezet és az izraeli hadsereg fegyveres konfliktusának rendezéséről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik