Nagyvilág

Eddig 600 civil áldozatot követelt a háború

Folytatta az izraeli hadsereg csütörtök este a dél-libanoni települések támadását, a több mint két hete folyó offenzívában a libanoni kormány egyik tagja szerint eddig mintegy hatszáz polgári személy veszíthette életét.

A libanoni rendőrség közlése szerint az izraeli nehéztüzérség mintegy 160 lövedéket lőtt ki a libanoni-izraeli határtól alig egy kilométerre fekvő Aitarin falura, romba döntve vagy súlyosan megrongálva félszáz lakóépületet. Előzőleg izraeli hadihajók a Szúr (Türosz) kikötőváros közelében fekvő Halluszije települést lőtték és leromboltak húsz lakóházat. Az izraeli légierő húsz légi csapást mért Szúr és Nabatije környékére. A rendőrség áldozatokról nem tett említést.

Mohamed Dzsavad Halifa libanoni egészségügyi miniszter közölte: a cédrusok országa ellen több mint két hete folyó izraeli offenzíva során libanoni oldalon eddig feltehetően 600 polgári személy vesztette életét. Ebbe szerinte beletartozik az a 200 ember is, akik a lebombázott épületek romjai alatt rekedtek. Korábban illetékesek 400 civil halottról számoltak be.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik