Nagyvilág

Tovább romlott Saron állapota

Műtőbe vitték Ariel Saron volt izraeli kormányfőt, miután tovább rosszabbodott az állapota – közölte egy szóvivő szerdán a kórházban, ahol fél éve kómában fekszik Saron.

Ariel Saron az intenzív osztályra került, ahol a volt izraeli kormányfő egyfajta művesekezelést kap, miután tovább romlott állapota – közölte egy szóvivő szerdán a kórházban, ahol fél éve fekszik kómában.


A tel-avivi Tel Hasomer kórház már vasárnap is arról számolt be, hogy a megelőző két napban rosszabbra fordult a volt miniszterelnök állapota. Orli Lévi szóvivő akkor azt mondta, hogy súlyosbodott a helyzet „a veseműködést illetően, és (Saron) agyának vizsgálata az agyszövet károsodását mutatta ki”.

A januári agyvérzése óta kómában lévő 78 éves Saront május végén szállították át a Tel-Aviv közelében fekvő Tel Hasomer rehabilitációs kórházba a jeruzsálemi Hadassza kórházból, ahol előzőleg ápolták.


Saron irányította 1982-ben Libanon megszállását, állapotának súlyosbodása egy olyan időszakra esik, amikor Izrael ismét harcot vív északi szomszédjánál, ezúttal a Hezbollah síita fegyveresekkel.



Ajánlott videó

Olvasói sztorik