Nagyvilág

Összeütközött két izraeli helikopter

Összeütközött és lezuhant két izraeli katonai helikopter Észak-Izraelben. A Hezbollah megölt két izraeli katonát az összecsapásokban.

Az izraeli hadsereg rádiója azt jelentette, hogy a baleset Ramat Naftali település mellett történt csütörtök éjjel, nem messze az izraeli-libanoni határtól, tíz kilométernyire attól a dél-libanoni térségtől, ahol izraeli csapatok és a Hezbollah gerillái heves csatározásokba bonyolódtak. Két Apache típusú harci helikopter ütközött össze, az egyik pilóta életétét vesztette és hárman megsérültek.

A katari al-Dzsazíra hírtelevízió viszont arról tudósított, hogy a két helikopter balesetében négy izraeli katona vesztette életét. Izrael nagyszabású katonai műveletet folytat Libanonban, amelyben a légierő is részt vesz, egyebek között támadó helikopterekkel.

1997-ben két izraeli szállító helikopter ütközött össze az izraeli légtérben, útban Libanon felé, s akkor több mint 70 izraeli katona maradt a roncsok között. Ez volt a zsidó állam történetének legsúlyosabb katonai balesete.


Két izraeli katonát megöltek a Hezbollah gerillái

Két izraeli katona életét vesztette a Hezbollah gerilláival lezajlott súlyos összecsapásban csütörtök este Dél-Libanonban – közölte az izraeli hadsereg. A két katona a libanoni területen, az izraeli határ közelében hadműveletet folytató izraeli alakulat kötelékébe tartozott, amely a Hezbollah szervezet gerillái, támaszpontjai és fegyverei után kutat. Az izraeliek összetalálkoztak a Hezbollah erőivel, heves tűzpárbajba keveredtek velük, amelyben két izraeli katona meghalt, és többen megsebesültek. Az izraeli hadsereg szerint a Hezbollah is veszteségeket szenvedett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik