Nagyvilág

Szélsőséges iszlám szervezet robbantott Bombayban

Egy alig ismert iszlám szélsőséges szervezet vállalta a múlt héten Bombay (Mumbai) elővárosi vonatai ellen végrehajtott robbantásokat, egyúttal újabb merényleteket helyezett kilátásba.

Az amerikai hírügynökséghez egy helyi tv-állomás által kedden eljuttatott e-mail üzenet szerint a Laskar-e-Kahar (Ellenállhatatlanok Hadserege) nevű szervezetnek 16 embere vett részt a július 11-én végrehajtott merényletekben. Közülük egy szintén életét vesztette, ám „a többi tizenöt mudzsahid (harcos) egészségesen ünnepli a küldetés sikerét, és egyben készülnek a következő küldetésre”.

Az e-mail óva inti az indiai muzulmánokat attól, hogy a jövőben megközelítsék India főbb történelmi, kormányzati épületeit és emlékműveit. (India lakosságának túlnyomó része a hindu vallás követője, a muzulmánok aránya 11 százalék.) Kedden 207-re emelkedett a múlt heti merényletek halálos áldozatainak a száma, miután a kórházakban ápolt utasok közül sokan belehaltak sebesüléseikbe – közölte Mahárástra állam katasztrófavédelmi illetékese.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik