Nagyvilág

Újabb izraeli csapások: tizenöt halott

Tizenöt halottja és negyvenegy sebesültje van az izraeli légierő hétfőre virradó újabb libanoni támadássorozatának.

A Tripolitól északra, a tengerparton fekvő Abdéban egy katonai támaszpontot ért támadás, heten meghaltak, tízen megsebesültek. Egy levegő-föld rakéta, melyet a libanoni hadsereg Tripoli kikötőjében fekvő tengerészeti támaszpontjára lőtt ki az izraeli légierő, négy ember sebesülését követelte – közölték rendőrségi források.

Kilenc hullámban támadták az izraeli harci gépek Baalbek városát, a Hezbollah egyik fő erősségét, három polgári személy halálát, hat sebesülését okozva. Találat ért két üzemanyagtöltő-állomást és a Hezbollah több intézményét. Délebbre az izraeli légierő vasárnap este Dzsalala falut bombázta, ott két polgári személy lelte halálát, tizenketten pedig megsebesültek.

Htaura mezővárosban három polgári személy sérült meg egy rakétától. Sehimben, Bejrúttól délkeletre három polgári személyt öltek meg az izraeli légi csapások. Bejrút nemzetközi repülőterén egy katona sebesült meg egy rakétatámadásban.

Dél-Libanonban három libanoni katona sebesült meg vasárnap este három izraeli légitámadásban Szidón környékén, két másikat pedig megsebesített egy rakéta Tiruszban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik