Nagyvilág

Huszonkét polgári áldozat Türoszban

Huszonkét polgári áldozatot követelt a Szúr (Türosz) és egy minibusz elleni izraeli légi csapás Bejrúttól délre - közölte hétfőn a rendőrség és a libanoni vöröskereszt. Olmert a harc folytatását ígérte.

Egy család tíz tagjának holttestét emelték ki Szúr városában egy épület romjai alól, amelyet vasárnap lőtt rakétákkal az izraeli hadsereg – jelentette be a libanoni vöröskereszt. A család az épület óvóhelyén keresett menedéket, az áldozatok közül hatan gyermekek. Az épületben egy műszaki intézmény működött, és a biztonsági szolgálatoknak nem volt tudomása arról, hogy polgári személyek tartózkodnak az óvóhelyen.

Tizenkét civilt, köztük két nőt és három gyereket, ölt meg hétfőn egy izraeli föld-levegő rakéta, amely telibe találta minibuszukat Bejrúttól délre. A rendőrség szerint a család Libanon déli részéből menekült a főváros felé, járművüket egy hídon érte találat.


Az izraeli kormányfő a Hezbollah gerillái ellen indított harc folytatását ígérte hétfőn a jeruzsálemi parlamentben , kilátásba helyezve a libanoni síita szervezet infrastruktúrájának elpusztítását. Ehud Olmert Szíria és Irán ügynökeinek nevezte a Libanonban és a Gázai övezetben tevékenykedő arab fegyvereseket. Egyúttal leszögezte: az ellenük indított offenzíva mindaddig folytatódni fog, amíg ki nem szabadul fogságukból az elrabolt három izraeli katona, és a libanoni hadsereg át nem veszi az Izraellel határos terület ellenőrzését.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik